Gyümölcsös tejes pite

Név: Gyümölcsös tejes pite
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 2 dl tejszín
2 dl tej
1 vaniliarúd
3 tojás
6 dkg cukor
50 dkg cseresznye, barack, málna, meggy, bármi
8,5 dkg liszt
1 evőkanál cseresznyepálinka (Prekop Szomolyai cseresznyepálinka)
tetejére 4-5 ek mandulaforgács
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjú pitesütőformát. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a pitesütőformába szórjuk és meglocsoljuk a pálinkával.A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével és a liszttel.
Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=29101

Név: Holland cseresznyetorta
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 30dkg mélyhűtött leveles tészta
7,5 dl tejszín
5 dkg mandulaforgács
50dkg cseresznye
4ek cukor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 ek étkezési keményítő
10dkg porcukor, 1-2 ek cseresznyepálinka (Prekop Szomolyai csresznyepálinka)
3ek zselatinpor
1 ek vaníliás cukor
Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A mandulaforgácsot világosra pirítjuk. A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk, és kimagozzuk. 1,2 dl vízzel, 2ek cukorral és fahéjjal 7 percig főzzük. 1ek hideg vízzel elkevert keményítőt a cseresznyébe keverünk, egy pillanatra felforraljuk és hagyjuk kihűlni. A sütőt 200fokra felforrósítjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, 3db 26 cm átmérőjű kört vágunk ki belőle, és egy hideg vízzel leöblített sütőlemezre fektetve 10perc alatt világosbarnára sütjük. A z egyik lehűlt tortalapot bekenjük a ribizlizselével. A porcukrot elkeverjük a cseresznyepálinkával, és bevonjuk a zselét. A mázat hagyjuk megszáradni. A tejszínt a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Az 1dl vízben felázott zselatint felmelegítjük, majd ha kihűlt, 3ek habbal összekeverjük, és a maradék tejszínhabba forgatjuk. A 2. tésztalapon elosztjuk a leszűrt cseresznyekompótot, és bekenjük a zselatinos habbal. A mázas tésztalapot 12db-ra vágva elhelyezzük a tejszínhabon. A torta oldalát kevés tejszínhabbal bekenjük, és pirított mandulával megszórjuk. A tetejét habrózsákkal és cseresznyeszemekkel díszítjük.
Tanácsok: Én a cseresznyét helyettesítettem meggyel, a “fogyasztók” szerint sokkal jobb igy. Ha nincs kéznél ribizlizselé, könnyedén készíthetünk friss ribizliből egy kis víz és keményítő hozzáadásával.
Elkészítési idő: 60 perc

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=12197

Név: Feketeerdő alagút
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: A piskótalaphoz:80 g finomliszt
20 g étkezési keményítő
4 tojás
50+50 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 g cukrozatlan kakaópor
2 csapott kávéskanál sütőporTovábbá:1 nagy üveg meggybefőtt
45 g étkezési keményítő
2 evőkanál + 2 kávéskanál cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka (Prekop Szomolyai csresznyepálinka)
1,5 dl + 3,5 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
100 g tortabevonó csokoládé
1 tasak vaníliás cukorA szóráshoz:

2 evőkanál porcukor

Elkészítés: A felsorolt hozzávalókból kakaós piskótalapot sütünk. A sütőtepsit (kb 30*40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel (vagy egyszerűen 100 g finomlisztet használunk, de keményítővel könnyebb lesz a tészta). A tojás sárgákat habosra keverjük 50 g cukorral. Egy másik tálban citromlé hozzáadásával (1 kávéskanál) felverjük a tojásfehérjéket, apránként hozzáadjuk a maradék 50 g cukrot és kemény, fényes habbá verjük. A hab 1/3-át lazán, lyukas fakanállal beledolgozzuk a tojáskrémbe. A maradékot a tetejére halmozzuk, rászitáljuk az étkezési keményítővel, sütőporral, kakaóporral összekevert lisztet és az egészet óvatosan, laza mozdulatokkal, felülről lefelé, hogy minél több levegő kerüljön bele, összedolgozzuk, de nem kevergetjük. A masszát a tepsibe öntjük és a forró sütőben 8-10 percig sütjük.Közben meghintünk porcukorral egy, a tepsinél valamivel nagyobb konyharuhát, a cukor ugyanis majd megolvad a tészta melegétől és megakadályozza, hogy a tészta a konyharuhára ragadjon. A sütőből kivett piskótalapot egyetlen határozott mozdulattal tepsistül a konyharuhára borítjuk, azonnal lehántjuk róla a sütőpapírt és betakarjuk egy másik, nedves, jól kicsavart konyharuhával (mind ezt gyorsan tesszük, különben hamar kiszárad a tészta és törékeny lesz), hagyjuk kihűlni.Elkészítjük a tölteléket. A meggybefőttet leszűrjük, (2,5 dl volt a lé), levéből 6 evőkanálnyit simára keverünk az étkezési keményítővel, a maradékot 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és éppen csak sűrűsödésig forraljuk, kb 1 perc alatt. Beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.

Egy kb 1 liter űrtartalmú, 30 cm hosszú őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A tésztát formára “szabjuk”: a rövidebb oldalával párhuzamosan vágunk belőle egy kb 18*30 cm-es és egy 11*30 cm-es téglalapot. A nagyobbik lapot a formába hajlítjuk-fektetjük és meghintjük a cseresznyepálinkával. 1,5 dl tejszínt 2 kávéskanál cukorral és a habfixálóval (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem szükséges a habfixáló) kemény habbá verünk, majd a tészta aljára kenjük és 30 percre betesszük a hűtőbe. Ezután a tetejére simítjuk a meggyes masszát, befedjük a kisebbik lappal (könnyedén rá is nyomkodjuk), visszahajtjuk rá a folpackot és legalább 3 órára behűtjük.

Következik a díszítés. A csokoládétáblát élére állítjuk és burgonyahámozóval vékony réteget, “forgácsokat” farigcsálunk le róla, amit felhasználásig hidegen tartunk.

A maradék 3,5 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. Az “alagutat” hosszúkás tálra borítjuk, lehántjuk róla a fóliát. Tetejét és oldalát bevonjuk a tejszínhabbal, sűrűn megszórjuk a csokiforgáccsal és tetejére habrózsákat nyomunk, végül meggybefőttel díszítjük

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=29918

Név: Szilvapuding
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 1 üveg szilvabefőtt (8 dl),
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
2 dl tej,
6 tojás,
10 dkg cukor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1/2 csomag vaníliás cukor;
az öntethez:
3 cl szilvapálinka, (Prekop Szilvapálinka)
5 cl rostos szilva ivólé,
30 dkg szilvalekvár;
a forma kikenéséhez:
vaj,
porcukor;
a tálaláshoz:
tejszínhab.
Elkészítés: A szilvát kimagozzuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vaníliás-fahéjas forró tejet, majd 4 dl forró befőttlevet, s besűrítjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kihűlt mártást, a turmixolt és felkockázott szilvát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, porcukorral meghintett pudingformába töltjük a masszát és kigőzöljük, majd tálra borítjuk.
A szilvalekvárt a pálinkával és a rostos szilvalével jól kikeverjük, s a pudingot ezzel az öntettel meglocsolva, hidegen tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal is.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=31160

Név: Mennyei gyümölcshab fagylalt
Kategória: Fagylaltok
Hozzávalók: 500 g tejszínhab,
250 g málna vagy más gyümölcs,
4 evőkanál cukor,
2 cl málnapálinka. (Prekop Málnapálinka)
Elkészítés: A tejszínhabot, a gyümölcsöt és a cukrot öntsük egy tálba, alaposan turmixoljuk össze, egészen addig, amíg a gyümölcs pürés állagúvá nem válik. Töltsük a masszát a fagylaltgépbe, vagy tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára.
Időnként keverjük meg, tálaljuk friss gyümölccsel.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=13116

 

Név: Narancsos barack bólé
Kategória: Italok, koktélok
Hozzávalók: 2 dl barackpálinka (Prekop Gönci barack pálinka)
4 dl rostos kajszilé
3 evőkanál porcukor
1 üveg édes fehérbor
1 db citrom
1üveg sárgabarack befőtt
3 db narancs
Elkészítés: A pálinkát a kajszilével és a porcukorral shakerben jól összerázzuk.Üvegtálba öntjük és hígítjuk a borral.
Hozzáadjuk a karikára vágott citromot,a felaprózott barackot,a hámozott kockára vágott narancsot.
Jól behűtve kínáljuk.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=31480

 

Oldal megtekintése 18éves kor alatt tilos!

Kérjük adja meg születési dátumát!

- -

Facebook